ادويه غذاي زائو
ادويه ها بدون شك به غذا طعم مي بخشند اما كاربردهاي ديگري نيز دارند. بسياري از ما مي دانيم كه ادويه هاي هندي چگونه فوايد دارويي دارند. اما بسياري از حقايق ديگر در مورد ادويه هاي آشپزخانه ما نمي دانيم وجود دارد كه در اينجا خواهيد آموخت، اما قبل از آن اجازه دهيد تاريخچه مختصري در مورد اين ادويه ها بررسي كنيم. گشنيز هميشه ادويه اي بوده است كه در سراسر جهان شناخته شده است. اولين اروپايي هايي كه از گشنيز به دليل خواص معطر آن استفاده كردند، رومي ها بودند. ما همچنين در ادبيات سانسكريت خودمان كه قدمت آن به 5000 سال قبل از ميلاد بازمي گردد، به اين ادويه اشاره مي كنيم. سپس به عنوان "Kusthambari" و "Dhaniyaka" اشاره شد. گشنيز بيشتر به خاطر بويي كه برمي انگيزد معروف بود و نه به دليل استفاده هاي ديگرش در زمينه هاي دارويي يا آشپزي. حتي در نوشته هاي دانشمندان يونان باستان مانند بقراط و آريستوفان، مي توان كاربردهاي متفاوت دانه گشنيز را مشاهده كرد. اين دانه ها حتي در مقبره فرعون مصر توت عنخ آمون نيز يافت شد. از اين اكتشاف، مورخان به اين نتيجه رسيدند كه حتي در تمدن مصر، مردم بذر گشنيز را كشت مي كردند و در مراسم دفن اجساد از اهميت فرهنگي برخوردار بود. به طور سنتي از گشنيز براي تصفيه خون استفاده مي شد. همچنين براي درمان مشكلاتي مانند ميگرن استفاده مي شد. اكنون، در قرن بيست و يكم، گشنيز هنوز اهميت خود را از دست نداده است. در واقع، موارد استفاده و فوايد آن فقط به تعداد افزايش يافته است. در هند، بذر گشنيز يا «دانيا» عمدتاً در راجستان، اوتار پرادش، گجرات، مادهيا پرادش و تاميل نادو رشد مي كند. اين ايالت ها به عنوان تامين كنندگان پيشرو بذر گشنيز در هند عمل مي كنند. از منطقه آب و هوايي متنوعي كه در آن رشد مي كند، مي توانيد شرايط اقليمي مورد نياز براي رشد را درك كنيد. آب و هواي ايده آل كه بهترين كيفيت بذر گشنيز در آن كشت مي شود، آب و هواي سرد با ارتفاع زياد است. رشد گشنيز از اواسط مهرماه تا پايان آبان آغاز مي شود. و سپس پردازش مي شود. به بقيه نقاط جهان عرضه مي شود. ادويه سابقه طولاني 5000 سال استفاده به عنوان مكمل پزشكي دارد. در فرهنگ باستاني آريايي ها، ادويه را داراي قدرت هاي الهي مي دانستند، زيرا آنها خورشيد را مي پرستيدند و ادويه رنگ زرد نارنجي داشت كه شبيه به رنگ خورشيد بود. اين سنت طلسم باستاني استفاده از ادويه براي دفع شر و اعطاي رفاه و محافظت به پوشنده هنوز در فرهنگ جنوب هند يافت مي شود. استفاده از ادويه در مراسم عروسي هندوها يكي ديگر از سنت هاي قديمي است كه در فرهنگ هندي زنده است. ادويه عمدتاً در مناطق گرم هند توليد مي شود. به ويژه ايالت هايي مانند تاميل نادو، بنگال غربي و ماهاراشترا توليدكنندگان پيشرو ادويه هستند. تامين كنندگان ادويه Lakadong در هند به ويژه در روستايي در Jaiantia Hills در مگالايا رشد مي كنند. اين ادويه را بهترين كيفيت ادويه در جهان مي دانند. اين عطر و طعم قوي دارد و خواص معطر آن آن را به بهترين ادويه جهان تبديل كرده است.
ادويه ژاپني
ادويه يكي از پرطرفدارترين ادويه جات است كه به طور كامل از ريزوم گياه علفي چند ساله خانواده زنجبيل به دست مي آيد. پودر ادويه عمدتاً از ساقه هاي افقي زيرزميني يا ريشه گياه استخراج مي شود. پس از به دست آوردن آن ريشه، آنها را براي چند ساعت مي جوشانند و سپس در فر خشك مي كنند تا آن ادويه زرد مايل به نارنجي به دست آيد. معمولاً با نام كاري استفاده مي شود. به طور عمده در مناطق جنوب و جنوب شرقي آسيا برداشت مي شود و به همين دليل ماده اصلي غذاهاي آسيايي است. علاوه بر اين، رنگ مايل به زرد ادويه عمدتاً از رنگدانه هاي محلول در چربي و پلي فنوليك به نام كوركومينوئيدها مي آيد. فعال ترين ماده تشكيل دهنده ادويه كوركومين به همراه ساير مواد مختلف مانند دمتوكسي كوركومين و بيسدمتوكسي كوركومين است. نه تنها اين، بلكه به عنوان يكي از داروهاي مهم نيز استفاده مي شود، از جمله تأثير قابل توجهي بر اختلالات ضد التهابي و ضد سرطاني. ادويه يا كوركوما لونگا نقش مهمي در آن ايفا مي كندطب آيورودا كوركومين همچنين مي تواند براي تعيين كميت بور استفاده شود كه مي توان آن را روش كوركومين ناميد. اين عمدتا با اسيد بوريك واكنش نشان مي دهد و يك محصول قرمز رنگ به نام روزسيانين را تشكيل مي دهد. همچنين براي اثرات آنتي اكسيداني، ضد التهابي، ضد ويروسي و ضد قارچي آن استفاده مي شود. اين ماده سمي نيست اما بسيار دوستانه با اندام هاي گوارشي بدن انسان است. علاوه بر اين، با جلوگيري از تشكيل لخته هاي خون، به كاهش تصلب شرايين نيز كمك مي كند. نه تنها اين، بلكه از اين گياه دارويي به عنوان مهاركننده سيكلواكسيژناز، 5-ليپوكسيژناز و گلوتاتيون S-ترانسفراز نيز استفاده مي شود. علاوه بر اين، اين گياه به دليل اثربخشي دارويي، در غرب نيز جايگاهي قوي ايجاد كرد. بنابراين، از آن به عنوان يك آنتي اكسيدان بالقوه نيز استفاده مي شود. علاوه بر اين، از آنجايي كه يك آنتي اكسيدان قوي است، به عنوان يك دارو براي كاهش اثرات سرطان استفاده مي شود. همچنين مي توان از آن براي محافظت از عملكرد كبد و پيري زودرس استفاده كرد. همچنين به كاهش چندين اختلال ديگر مانند كمر كمك مي كنددرد، آرتريت، بورسيت و بسياري ديگر. همچنين با وارد كردن هيستامين توليد التهاب را كاهش مي دهد. همچنين با توليد سموم از مفاصل كوچك بدن، سطح گردش خون را بهبود مي بخشد. در كنار اين، به سطوح هضم بدن نيز كمك مي كند. به همين دليل، به طور گسترده اي توسط افراد در سراسر جهان ترجيح داده مي شود. علاوه بر اين، كوركوما لونگا همچنين به بدن براي مبارزه با اختلالات مختلف از جمله سرطان كمك مي كند. همچنين به قدرت ايمني بدن كمك مي كند و در نتيجه مقدار آنتي بادي ها را بهبود مي بخشد. همچنين براي خانم ها در دوران بارداري و شيردهي نيز بسيار مفيد است. علاوه بر اين، از آنجايي كه كورتيزون در كوركومين وجود دارد، در رفع اثرات اختلالات التهابي نيز بسيار موثر است. با توجه به تحقيقات پزشكي ادويه مي توان دريافت كه با كمك اين گياه مي توان از آرتروز و ديابت نيز پيشگيري كرد. با توجه به خواص دارويي مختلف آن نيز مي باشدبه عنوان يك مسكن گرمسيري در چين استفاده مي شود. از اين رو مي توان به اين نتيجه رسيد كه اثرات اين گياه در سراسر جهان مورد احترام است.
خريد ادويه ماسالا
از آنجايي كه آنها از طبيعت باران نميبارند، بايد از خشك شدن كامل خاك در ظروف جلوگيري كنيد. با اين حال، براي انجام اين كار فقط هر چند وقت يكبار كه نياز داريد آبياري كنيد و اجازه ندهيد خاك خيس شود. ظروف خود را در جايي گرم نگه داريد. يك بار ديگر، چندين ماه طول مي كشد تا ريزوم ها جوانه بزنند، پس صبور باشيد! استفاده از خاك گلدان با كيفيت، كليد رشد ادويه در ظروف است. بايد به خوبي زهكشي شود و كمپوست يا كود آهسته رهش براي تغذيه گياهان شما در حين رشد اضافه شود. اگر ادويه شما قبل از زمان بيرون آوردن آن جوانه زد، ظروف خود را زير چراغ هاي روشن رشد يا كنار يك پنجره بسيار آفتابي قرار دهيد. آنها مي توانند تا زماني كه جوانه بزنند در تاريكي بمانند. شما مي توانيد ظروف خود را بعد از تمام شدن خطر يخبندان در بهار بيرون ببريد. مطمئن شويد كه گياهان خود را به تدريج به آب و هواي بيرون عادت داده ايد قبل از اينكه هميشه آنها را بيرون بگذاريد. مي توانيد اين كار را با قرار دادن آنها در يك مكان سرپناه در طول روز و بازگرداندن آنها در شب انجام دهيد. آنها را به تدريج در معرض نور خورشيد، باد و غيره بيشتر و مدت زمان بيشتري در بيرون قرار دهيد. اين كار را براي 1-2 هفته انجام دهيد و سپس آنها را براي هميشه كنار بگذاريد. اطمينان حاصل كنيد كه ظروف خود را در جايي قرار دهيد كه آفتاب كامل داشته باشند. اگر برگها به نظر ميرسند كه در حال سوختن هستند، بعد از ظهر به آنها سايه بدهيد. ظروف بيشتر از گياهان در زمين به آبياري نياز دارند زيرا سريعتر خشك مي شوند. آبياري كنيد تا خاك به طور مداوم مرطوب بماند. مهمترين وظيفه مراقبت از گياهان در حال رشد اين است كه مطمئن شويد آب كافي دريافت مي كنند. خاك را به طور مداوم مرطوب نگه داريد بدون اينكه زياده روي كنيد و گياهان شما رشد خواهند كرد. اگر خاك گلدان شما كود آهسته رهاسازي داشته باشد، مدتي دوام مي آورد، اما ممكن است لازم باشد تا اواخر تابستان كوددهي را شروع كنيد. استفاده از خوراك گياهي مايع براي جلوگيري از سوزاندن گياهان بهتر است. با اين روش بايد بيشتر مراقب باشيد تا به تدريج گياهان خود را قبل از كاشت در زمين سفت كنيد.
انواع ادويه
عمل آيورودا به عنوان يك عمل باستاني در نظر گرفته شده است كه در متون مقدس تاريخي مختلف به خوبي مستند شده است. بهترين بخش در مورد آن اين است كه حتي در دنياي مدرن چقدر مرتبط است. اين شكل از مراقبت هاي بهداشتي منشا خود را بيش از 5000 سال پيش مي يابد. اساساً فقط مصرف يك معجون گياهي و انتظار نتيجه نيست. بلكه افراد را به سمت ارزش گذاري براي بدن خود و تلاش در جهت درمان طبيعي آن سوق مي دهد. درمان هاي بي شماري در آيورودا ذكر شده است كه از محصولاتي استفاده مي كنند كه معمولاً در هر خانواده يافت مي شود. يكي از آنها ادويه، يك گياه ريشه اي و يك ادويه رايج است. رنگ زرد تند و عطر متمايز آن به اين معني است كه چگونه مي توان آن را تشخيص داد. فوايد متعددي دارد كه آن را به يك ماده مهم براي حفظ سلامتي تبديل مي كند. ريزوم در درجه اول از كوركومين تشكيل شده است كه فوايد نامحدود موجود در آن را فراهم مي كند. اين ريشه زرد همچنين حاوي بيش از حد اسانس هايي مانند ژرماكرون و زينجي برن است. جالب است بدانيد كه يك اونس ادويه بيش از 26 درصد از نياز روزانه منگنز و 16 درصد آهن را تامين مي كند. دلايل زيادي براي استفاده از ادويه در رژيم غذايي روزانه وجود دارد. در اينجا نگاهي اجمالي به اهميت ادويه براي سلامت كلي انسان ها داريم. مسكن طبيعي - كوركومين جزء اصلي ادويه، داراي خواص ضد التهابي است. به كاهش درد ناشي از جراحي يا حتي جراحات سوختگي كمك مي كند. همچنين باعث تسكين دردهاي عصبي مي شود. گفته مي شود كه اين خواص مسكن شبيه يك مسكن است. همچنين به همين دليل است كه ادويه براي افرادي كه از آرتروز و آرتريت روماتوئيد رنج مي برند توصيه مي شود. از DNA انسان در برابر آسيب محافظت مي كند - يكي ديگر از عملكردهاي گياه اين است كه به دليل كيفيت محافظتي ژنتيكي، به عنوان يك سپر براي DNA عمل مي كند. طبق يك مطالعه خاص، ادويه به شكل آبي ممكن است بيش از 80 درصد از هر نوع آسيب به DNA محافظت كند. ارائه فوايد گوارشي - ادويه يك موهبت براي كساني است كه با مشكلات گوارشي روبرو هستند. ادويه به عملكرد سالم كيسه صفرا كمك مي كند و از اين رو مقدار مورد نياز صفرا را براي سهولت هضم توليد مي كند. همچنين به تسكين معده از گاز و هرگونه رفلاكس اسيد كمك مي كند. علاوه بر اين، هر گونه زخم يا التهاب داخل را نيز تسكين مي دهد. سيستم تنفسي سالم را تضمين مي كند- براي كساني كه عادت به كشيدن سيگار دارند، ادويه مهم ترين عنصري است كه مي توان به سيستم آنها اضافه كرد. كوركومين به عنوان يك آنتي اكسيدان عالي عمل مي كند و در عين حال ريه ها را از هر گونه التهابي كه ممكن است به دليل دود سيگار ايجاد شده باشد، درمان مي كند. يكي از مهم ترين راه هاي درمان ادويه كمك به درمان سرماخوردگي و سرفه است. اين يكي از قديمي ترين روش هايي است كه تاكنون از ادويه استفاده مي شده است.